Tombow

Tombow 

Sinds 1913 staat de naam Tombow voor designer schrijfinstrumenten, hoogwaardige kunstbenodigdheden en innovatieve bureaumateriaal. Talrijke Tombow-klassiekers zijn over de hele wereld zeer populair.

Van een Japanse potloodfabrikant tot leverancier van schrijfgerei voor de creatieve wereld

Als de Japanse ondernemer Harunosuke Ogawa in 1913 zijn bedrijf opricht, beseft hij nog niet dat Tombow Pencil zich zal ontwikkelen tot een wereldwijd Japans familiebedrijf en internationaal marktleider voor hoogwaardig schrijfgerei. De indertijd 28-jarige oprichter had alles geleerd over de vier schatten van het schrijfgerei (inkt, penseel, inktsteen en papier) toen hij nog werkte als groothandelaar in Nihonbashi, in Tokio. Aanvankelijk verkocht hij een combinatie van traditioneel Japans schrijfgerei en westerse potloden. Hij verwierf de reputatie een echte deskundige te zijn. Zijn idee valt in vruchtbare aarde.

Aan het begin van de 20e eeuw groeide Japan in hoog tempo uit tot een moderne staat. De vraag naar schrijfgerei was groot in de handel, overheden en huishoudens. Maar een moderne staat heeft bovendien goede opleiding voor zijn burgers nodig. De algemene leerplicht werd in Japan ingevoerd. Naast de traditionele penselen en inkt hebben Japanse scholieren vooral behoefte aan potloden

De belangstelling voor goede potloden in Japan levert Tombow van begin af een enorm succes in de verkoop op. Als Engels als verplicht vak wordt opgenomen in de onderwijsplannen, neemt de vraag opnieuw enorm toe. De reden daarvoor is eenvoudig verklaard. Voor de Latijnse letters zijn de traditionele penselen niet geschikt.

Al snel zijn de producten van Tombow een begrip in elk huishouden in Japan. Bijna iedere Japanse scholier groeit sindsdien op met de producten van Tombow – inmiddels al meer dan 100 jaar.

*Tombow ABT dual brush pen   *Tombow ABT Pro  *Tombow mono  *Tombow Lijm  *Tombow iroijten 

*Tombow graph  *Tombow fineliners  *Tombow gummen

© 2019 - 2024 De Hobbystudio | sitemap | rss