Gel press

Gel Press

Gebruik de Gel Press printing plates voor het maken van indrukwekkende prints. Erg leuk voor scrapbook pagina’s, project life kaarten, zelfgemaakte wenskaarten, mixed media projecten, labels en meer!

Gel Press technieken

Er zijn verschillende Gel Press technieken voor het maken van prints!

Neem verschillende kleuren verf, haal de verfroller hier doorheen en verdeel deze over de printing plate. Leg hier een vel papier overheen, wrijf er zachtjes overheen, zodat je zeker weet dat de verf overal heeft gepakt en haal het papier er voorzichtig vanaf. Je zult zien dat er nu een afdruk op het papier staat!

De verf kan ook direct op de printing plate worden aangebracht. Gebruik de brayer om de verf over de printing plate te verdelen. Neem een vel papier, leg deze op de printing plate, druk deze goed aan en haal het papier weer weg.

Gel press effecten

Wat Gel Press zo leuk maakt is dat er gebruik kan worden gemaakt van verschillende technieken, tools en kleuren verf. Hierdoor ontstaan prachtige unieke prints die geschikt zijn voor tal van projecten.

  • Kleuren: Speel met verschillende kleuren verf. Gebruik één kleur voor een mooie simpele print. Of ga aan de slag met verschillende kleuren. Zo kun je een kleurenverloop maken of verschillende kleuren mixen op de Gel Press printing plate.
  • Stencils: gebruik een stencil om mooie patronen of figuren in je print te verwerken. Je kunt de stencil voor of na het aanbrengen van de verf op de printing plate leggen. Gebruik verschillende stencils voor een uniek ontwerp!
  • Andere voorwerpen: Naast stencils kun je ook gebruik maken van andere voorwerpen. Zo geeft noppenfolie een leuk effect, maar ook dopjes van flessen of kammetjes kunnen worden gebruikt voor speelse effecten.
  • Medium: combineer verschillende soorten medium voor een origineel effect. Gebruik acrylverf, inkt, ecoline en meer! Zelfs sneldrogende verf, zoals metallic acrylverf en inkt op alcoholbasis kunnen worden gebruikt op de Gel Press printing plates. Zo lang je het medium van de printing plate kunt wassen met producten waarmee je normaal je handen zou wassen, zou het moeten werken op de printing plate.

Ondergrond

Gel Press werkt het beste op gladde oppervlakten. Op een gladde oppervlakte zullen details het beste zichtbaar zijn. Op minder gladde oppervlakten werken kan natuurlijk ook. Maar wanneer een oppervlakte meer textuur heeft, zal de print minder details vertonen. Let op: gebruik de Gel Press printing plates niet in combinatie met fotopapier. Dit papier kan op de printing plate blijven plakken, waardoor je deze beschadigt.

Schoonmaken

Zorg goed voor je Gel Press printing plate en houd deze schoon! Gebruik water met zeep of babydoekjes om acrylverf en andere verf van de printing plate te verwijderen. Alcoholinkt kan worden verwijderd met wat desinfecterende handgel. Voor oliepigment kun je het beste een druppel babyolie gebruiken om resten te verwijderen. Zorg ervoor dat je de printing plates altijd droogt met een niet-pluizende doek voordat je ze opbergt.

Sorteer op
Sorteer op

*LET OP AANGEPASTE OPENINGSTIJDEN*

*Ma: Gesloten
*Di: 13:00 tot 17:00
*Woe: 13:00 tot 17:00
*Do: 13:00 Tot 17:00
*Vrij: 13:00 tot 17:00 
*Zat: 09:30 tot 15:00 
*Zon: Gesloten

Aanbieding

Durbale Glam Violet 271 € 3,95 € 2,75
© 2019 - 2020 De Hobbystudio | sitemap | rss